
Veģetārieši un proteīna uzņemšana
Nereti ir dzirdēts viedoklis, ka veģetārieši ar savu uzturu nespēj uzņemt pietiekamu daudzumu proteīnu jeb olbaltumvielu, kas nepieciešams organisma normālai funkcionēšanai, un ka ieturot…
Lasīt vairāk
Nereti ir dzirdēts viedoklis, ka veģetārieši ar savu uzturu nespēj uzņemt pietiekamu daudzumu proteīnu jeb olbaltumvielu, kas nepieciešams organisma normālai funkcionēšanai, un ka ieturot…
Lasīt vairāk
Piens ir lielisks vitamīnu un minerālvielu, kā arī kalcija avots, un tas ilgu laiku ir ticis atzīts par nozīmīgu kaulu veselības nodrošinātāju. Pienu un piena produktus rekomendē lietot…
Lasīt vairāk
Daudz jau daudz par to runāts un spriests, tomēr vēlējāmies jums vēlreiz atgādināt visiem zināmas patiesības. Katrs taču vēlamies baudīt šo dzīvi iespējami ilgi, par spīti kaimiņiem,…
Lasīt vairāk
Kas ir salmoneloze? Salmoneloze ir inficēšanās ar Salmonellas baktērijām. Parasti inficējoties pirmās pazīmes parādās 12 – 72 stundas pēc inficēšanās kā caureja, drudzis un sāpes…
Lasīt vairāk
Vēl viens dārzenis, kas vasarā būtu bagātīgi jālieto uzturā. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tagad veikalos var iegādāties Latvijā audzētos ziedkāpostus. Pateicoties zemu ogļhidrātu daudzumu…
Lasīt vairāk
Omega 3 taukskābes ir īpaši populāras un veselīgas, un tās ir iespējams iegūt gan kapsulu, gan „svaigā”- pārtikas produktu veidā. Lielu daudzumu Omega 3 satur zivis, piemēram, lasis,…
Lasīt vairāk
Tumšā šokolāde ir ne tikai garšīga, bet arīdzan labvēlīga sirds veselībai. Pamatojoties uz pasaulē veiktajiem zinātniskajiem pētījumiem, flavonoīdu bagātas substances pilda kardiovaskulārās…
Lasīt vairāk
Latvijas plašākajā daļā pārtikas produktu augšanas un ražošanas veicināšanai nereti tiek izmantoti pesticīdi. Lai gan to veids un pieļaujamais daudzums tiek kontrolēts, tomēr jautājums…
Lasīt vairāk