Jau iepriekš noteikti esat zinājuši un lasījuši par gēnu pārmantošanu. Zinātniskie pētījumi parāda, ka mātes ēšanas paradumi var ietekmēt specifisku gēnu vēl divas paaudzes ilgi.

Pētījumi ar pelēm parāda „epiģenētiskas” izmaiņas uz cilvēka DNS, tā skaitā gēniem, kas var tikt nomākti vai aktivizēti, pamatojoties uz ķimikāliju pakļaušanu iedarbībai, raksta Proceedings of the National Academy of Sciences.

Puse no pelēm pētījuma laikā tika barotas ar barības vielām pārbagātu ēdienu, kamēr kontroles grupa ēda standarta uzturu. Tām pelēm, kas ēda bagātinātu ēdienu, dzemde izmainīja savu membrānu un pēcnācēju kažoks mainīja savu krāsu no zeltaina un tumši brūnu, kamēr otrās grupas pelēm pēcnācēju izskats palika nemainīgs. Un šo tumšā kažoka bērni arīdzan piedzima ar tumši brūnu spalvu, tādejādi ietekmējot divas paaudzes, raksta Proceedings of the National Academy of Sciences.

Tādejādi, mainot savus ēšanas paradumus – atsakoties no pārstrādātas pārtikas, trans-taukiem, no pārmērīga omega 6 tauku patēriņa, mēs jūtami uzlabotu ne tikai savu, bet arī nākamo divu paaudžu veselību un izskatu.

Lai vai kā, šai informācijai nevajadzētu izraisīt uztraukumu par Jūsu priekšteču diētu. Pirmkārt, visticamāk viņi ēda daudz veselīgāk kā lielākais cilvēku vairums mūsdienās, un pat ja nē-Jūsu organismam ir lieliskas, funkcionāli ārstnieciskas spējas, kas ir potenciāls bojājumu atgriezeniskumam, raksta Dr.Mercola.

Tas lieku reizi liek mums aizdomāties par pareiza, sabalansēta un ekoloģiski tīra uztura svarīgumu, un, varbūt īpaši pirms ģimenes pieauguma plānošanas, būtu labi sabalansēt savu diētu.