Lai gan veselīgi ēdieni faktiski ir vesela virkne, healthcastle.com diētas ārsti ir izvirzījuši piecus, viņuprāt, veselīgākos un labākos.

Lasis

Lielisks proteīnu un Omega 3 taukskābju avots, kas ir pierādītas kā „sliktā” holesterīna samazinošas un „labā” holesterīna palielinošas vielas. 2002.gadā ASV Sirds Veselības Asociācija ieteica vienam cilvēkam nedēļā patērēt divas porcijas treknu zivju, tādu kā lasis. Ja vien ir iespēja izvēlēties, priekšroku vislabāk dot brīvā dabā ķertam, nevis zivju audzētavā audzētam lasim.

Soja

Sojas produkcija ir lielisks dzīvnieku produktu aizstājējs, piemēram, tofu, sojas piens, u.c. Sojas pupiņas satur lielu daudzumu proteīnu jeb olbaltumvielu, kas satur dabiskas aminoskābes, tās ir arīdzan bagātīgs kalcija, dzelzs, cinka, fosfora, magnija, B vitamīnu, Omega 3 taukskābju un šķiedrvielu avots. Daudzi zinātniskie pētījumi ir parādījuši, ka uzturs, kurā nozīmīgu daļu ieņem sojas produkcija, ir labvēlīgs sirds veselībai. Pie tam, aizvien vairāk un vairāk pētījumu par soju pauž viedokli, ka sojas bagāts uzturs var palīdzēt, piemēram, prostatas un krūts vēža novēršanā, kā arī osteoporozes gadījumos.

Zaļie dārzeņi

Zaļie dārzeņi, tādi kā kacenkāposts, mangolds (biešu šķirne), brokoļi, zaļās pupiņas, sparģeļi, u.c., ir bagātīgi ar vitamīniem A un C, dzelzi, kalciju un fito-barības vielām. Tie dod labu sāta sajūtu, ir šķiedrvielām bagāti un satur maz kaloriju.

Ogas

Ogas bagātīgi satur vitamīnu C, folātu, šķiedrvielas un fito-barības vielas. Svaigas ogas patiešām ir viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem, lai uzveiktu slimības, turklāt tās ir vienkārši pagatavot-vienkārši nomazgājiet un ēdiet! Un, ja vien vēlaties kādu desertu, ogas būs garšīgs un ļoti veselīgs tā galvenais komponents.

Pilngraudu produkti

Tie satur dažus vērtīgus antioksidantus, kas nav atrodami pat augļos un dārzeņos. Pilngraudu produkti arīdzan satur vitamīnus B un E, magniju, dzelzi un šķiedrvielas. Pērkot pārtiku veikalos, pievērsiet uzmanību uzrakstiem un izvēlieties pilngraudu produktus, piemēram, pilngraudu maizi, cepumus, makaronus un putras. Pie tam, ieteicams baltos rīsus aizvietot ar brūnajiem rīsiem, lietot uzturā miežu putraimus, tādejādi palielinot pilngraudu produktu patēriņu, vēsta healthcastle.com.