Veselīgs dzīvesveids
Profilakse
Uzturs
Pašsajūta
Ķermeņa kopšana
Seksuālā veselība
Fiziskā aktivitāte
Kaitīgie ieradumi
Vide un ekoloģija
Jaunumi medicīnā
Tehnoloģijas
Medikamenti
Aktualitātes
Dzīvesstāsti
Aptiekas
Iestādes
Personības
Apdrošināšana
Lasīt rakstus
Pirmā palīdzība
Lasīt rakstus
Pacientu tiesības
Lasīt rakstus
Pasākumi
Lasīt rakstus
Slimības un stāvokļi
Mutes dobums
Āda
Kauli un locītavas
Muskuļi
Nervu sistēma (un smadzenes)
Maņu orgāni
Endokrīnā sistēma
Sirds-asinsvadu sistēma
Elpošanas orgānu sistēma
Gremošanas sistēma
Urīnorgānu sistēma
Dzimumorgānu sistēma
Infekcijas slimības
Iedzimtība
Imunitāte
Dzīves gājums
Diabēta pacienta rokasgrāmata
Kas ir cukura diabēts?
Cukura diabēta ārstēšana
Hipoglikēmija. Smaga cukura diabēta dekompensācija
Cukura diabēta vēlīnās komplikācijas
Akūtas infekciju slimības un citas slimības diabēta pacientiem
Psiholoģiskās problēmas diabēta pacientiem
Diabēta pacients ģimenē un sabiedrībā
Vitamīnu dārzs
Multivitamīni un minerālvielas
Acīm
Cilvēkiem ar diabētu
Matiem, nagiem, ādai
Imunitātei
Sirds un asinsvadu sistēmai
Locītavām un kauliem
Kauliem un zobiem
Nervu sistēmai
Antioksidanti
Grūtniecēm
Bērniem
Doctus diskusijas
   
Ieiet sistēmā
         
Sākums Raksti Medicīnas speciālistiem Kalendāri Medicīnas katalogi Jautājums aptiekāram Doctus Forums Kontakti
 
Sarkanvīns un sirds slimības
2006. gada 24. jūlijs
Kategorija: Veselīgs dzīvesveids > Profilakse
Zinātnieki ir šķietami atklājuši iemeslu, kādēļ sarkanvīns šķiet noderīgs aizsardzībā no sirds slimībām. Daudzi pētījumi iesaka lietot alkoholu mērenos daudzumos, jo tas palīdz samazināt varbūtību saslimt ar sirds slimībām. Faktiski nav skaidru pierādījumu tam, ka sarkanvīns būtu kādā veidā labāks par citiem alkoholiskiem dzērieniem, bet zinātnieku grupa no Bartas, Londonas medicīnas skolā un Karalienes Marijas universitātē Londonā, iespējams ir atraduši mehānismu, kurš atklāj sarkanvīna pozitīvo ietekmi uz veselību.

Sarkanvīns satur tannīnus (miecviela, ko satur daudzi augi, visvairāk ozolu mizas), kas aizsargā kapilāros asinsvadus no brīvajiem radikāļiem un nostiprina tos. Sarkanvīns arīdzan samazina holesterīna daudzumu, kura avots galvenokārt ir piesātinātie tauki, līdz ar to, dzerot vīnu, ir mazāks risks uzņemt liekas kalorijas. Tomēr- dažādi sarkanvīni satur atšķirīgu antioksidantu daudzumu, un šajā ziņā labākie ir sausie Cabernet sarkanvīni.

Pirms neilga laika pētnieki atklāja, ka saprātīgs sarkanvīna patēriņš ir labvēlīgs ne tikai sirds veselībai. Kāds pētījums atklāj, ka antioksidanti, kurus satur sarkano vīnogu miziņas, var samazināt audzēju rašanās risku. Citi pētījumi norāda, ka antioksidanti palīdz nervu šūnu veidošanās procesos, kas pēc ekspertu domām var būt noderīgi neiroloģisko slimību ārstniecībā, piemēram, Alcheimera un Pārkinsona slimību gadījumos.

Zinot sarkanvīna pozitīvo ietekmi uz veselību, noteikti nevajadzētu sākt lietot sarkanvīnu pārmērīgos daudzumos, jo tas savukārt radīs citas problēmas, tādas kā alkoholisms, bet, kā vēsta zinātnieki, ja dzersiet aptuveni vienu līdz divas glāzes  sarkanvīna dienā pie pusdienām, tas sniegs pozitīvu ietekmi uz veselību.
0 komentāri Vērtējums: Skatīts: 2208
Vārds:
Anonīms
Komentārs:
Lasīt komentārus
Vēl par šo tēmu lasiet:
C vitamīns sirds un asinsvadu veselībai
 
Kaulu veselība

Komentētākie raksti

© iAptieka, 2018. Lapas lietošanas noteikumi. Reklāmas iespējas. Kontakti.
RSS ziņas: Raksti. Īsās ziņas. Wap: iAptieka.
Izstrādātājs: